menu
menu

Speelplan

Hoe
we werken

Werkwijze

Een mens is meer dan buitenkant

Ieder mens is zoveel meer dan je aan de buitenkant kunt zien. Wat er bij iemand van binnen gebeurt, zie je niet maar is minstens zo belangrijk.
Ieder mens is het kind dat ergens ter wereld is gebracht, opgroeide in een (soort van) gezin, in een (soort van) familie. Daarvan hebben we een deel van onze waarden, normen en gedrag overgenomen: ‘hoe het hoort’ en ‘zo doen wij de dingen hier’.
Het jonge kind in ons dat zo schrok, eenzaam was, zich onveilig voelde, te grote verantwoordelijkheid droeg of sterker moest zijn dan het was, dragen we ook bij ons. En ons gedrag destijds op die gevoelens heeft zich ergens diep in ons lijf genesteld. En blijven we onbewust, zonder dat we er controle over hebben, herhalen in het leven van alle dag. Het gebeurt in een oogwenk. We trekken ons terug in onszelf en zijn uit contact, we blazen onze borstkas op of pantseren onze nek en rugspieren. Ook al maskeren we dit met ander gedrag, diep van binnen hindert het ons. Het belemmert ons levensgeluk en hoe we ons kunnen en willen manifesteren in leven en werk. Dit patroon is één van de onderwaterfactoren waar ons gedrag uitvoortvloeit. 
Het jonge kind in ons is ook speels, met een eigen vrijheid. En heeft tal van eigenschappen, talenten en kwaliteiten die niet tot wasdom konden komen maar daar nu aan toe zijn. Een mens is dus ook wat je aan de buitenkant van iemand niet ziet maar wat van binnen wel gebeurt. Dat komt terug in onnze Spiegel-ZelfSafari®, de werkwijze voor Ontwikkeling Persoonlijk Leiderschap.

 

‘So much of who we are is where we are born’

Spiegel-ZelfSafari®

De Spiegel-ZelfSafari® is de werkmethode van SPIEGELLICHT voor Ontwikkeling Persoonlijk Leiderschap.
De Spiegel-ZelfSafari® is een binnensafari voor geïntegreerde ontwikkeling in de context van werk of leven, in het teken van ambitie, uitdaging, droom of verlangen. Het combineert persoonlijke, professionele en competentieontwikkeling zodat ambities, uitdagingen, dromen of verlangens realiteit worden.

De Spiegel-ZelfSafari® is een gedegen werkwijze op identiteitsniveau. Het afgebeelde model hoort bij de Spiegel-ZelfSafari® voor organisatiecoaching.
Het grote voordeel van de Spiegel-ZelfSafari® is dat de organisatiecultuur  meeverandert en de ontwikkeling stimuleert.

De Spiegel-ZelfSafari® is een geregistreerd merk van SPIEGELLICHT. Alle rechten voorbehouden.

 

‘Weinig safari’s zijn zo indrukwekkend en verhelderd als je innerlijke safari’ 


‘Je droom volgen en je vleugels uitslaan…is leuk, spannend en vergt moed… want wat kan er allemaal wel niet gebeuren…
Stel dat je droom realiteit wordt, wie ben je dan?